Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D


Det här är ett matigt alternativ till caesarsallat, med potatis och varmrökt lax. Några tomater passar också bra i när det är tomatsäsong. Testa för all del att byta ut laxen mot annan varmrökt fisk också!

Ingredienser

För 4 personer

::1 msk|1 msk]] citronsaft
"citron]]saft" kan inte användas som sidnamn på den här wikin.


  1. Koka potatisen.
  2. Skölj salladen i kallt vatten och lägg den i ett durkslag så att den får rinna av medan potatisen kokar.
  3. Mosa sardeller, senap, hackad vitlök, äggula och citronsaft till en smet, i botten på en bunke.
  4. Droppa först, och hälls sedan sakta, sakta i oljan, medan du vispar till en majonäsliknande, trög sås. Du kan gärna ta lika delar olivolja och rapsolja.
  5. Späd till sist ut såsen med några matskedar vatten och rör i riven parmesan (spara lite parmesan till garnering)
  6. Smaksätt med peppar och, om det behövs, salt.
  7. Tärna den färdigkokta potatisen, och riv sallaten och laxen i munsbitar med fingrarna. Blanda potatis, lax och sallat i en serveringsskål
  8. Häll över såsen och vänd försiktigt ner den i salladen.
  9. Garnera med lite parmesan.

Komplettera gärna med tomater under säsong. Servera gärna salladen ljummen, då smakar den som mest!



Senast uppdaterad 2012-05-07 21:05

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen